Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010

Θόδωρος Καραγιάννης-Πεύκη και Ρόμπολο!

Ξύλινες διαδρομές  WOOD PRINSA PEACE...

Ο Θόδωρος Καραγιάννης είναι Γρεβενιώτης και είναι ο ιδιοκτήτης της γνωστής Μανιταροταβέρνας  ΑΥΛΑΙΣ.
Στις αμέτρητες εξορμήσεις του στις πλαγιές της Πίνδου για τη συλλογή των μανιταριών εύρισκε διάφορα πετρώματα και ξερά ξύλα από αιωνόβια πεύκα και ρόμπολα.
Τα ξύλα του τράβηξαν ιδιαίτερα την προσοχή τόσο για την αντοχή τους στο χρόνο όσο και για τα διάφορα σχέδια που παρέπεμπαν σε μοναδικές μορφές -με ιδιαίτερη κίνηση-ζώων, πουλιών ,ερπετών κ.λ.π.
Από απλή περιέργεια άρχισε να μαζεύει μερικά από αυτά και με απλά εργαλεία κατσαβίδια και μαχαιράκια άρχισε να καθαρίζει τις σάπιες επιφάνειες.Διαπίστωσε ότι η καρδιά του ξύλου που απέμεινε μετά τον καθαρισμό ήταν σκληρή , λεία και με εντυπωσιακά σχέδια.
Στη συνέχεια προχώρησε παραπέρα. Χρησιμοποίησε και μικρούς τροχούς κάνοντας και τον καθαρισμό πιο συστηματικό ενώ με την προσθήκη βερνικιού έδωσε στο ξύλο ξεχωριστή λάμψη και ομορφιά.
Σήμερα μετά από τρία χρόνια 100 και πλέον ξύλινες κατασκευές μικρές και μεγάλες κοσμούν την μανιταροταβέρνα του στα Γρεβενά, ενώ άλλα 100 παραμένουν σε αποθηκευτικούς χώρους.
Η αρχική του περιέργεια έγινε στην πορεία χόμπι . Σήμερα ο Θόδωρος Καραγιάννης στις ώρες που θέλει να χαλαρώσει από τη δουλεία του ασχολείται συστηματικά και με πολύ μεράκι με την επεξεργασία ξύλινων ευρημάτων κατά κύριο λόγο από μαύρη Πεύκη και ρόμπολο.
Στις προθέσεις του δεν είναι να πουλήσει τις κατασκευές του. Τις θεωρεί κομμάτια των διαδρομών του στα δάση και βλέπει σε καθένα από αυτά κάτι από τις ομορφιές και τη γοητεία της Γρεβενιώτικης φύσης που ιδιαίτερα αγαπά.
το κέρδος του απ'όλη αυτή την προσπάθεια όπως ο ίδιος παραδέχεται είναι πως τώρα γέμισε τον ελεύθερο χρόνο του ευχάριστα και δημιουργικά. Και ακόμη πως εκτός από την μεγάλη του αγάπη ...τα μανιτάρια έχει  έναν επί πλέον λόγο να επισκέπτεται τακτικά τις δασωμένες πλαγιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου